Žaloby nebo dohody? I to je téma pro volby

21.06.2022
Ilustrační foto

Dovolte, Vážené čtenářky a Vážení čtenáři, abych zde napsal následné: Křeslicemi se šíří pomluva, jak se s kdekým soudím a jak soudními spory zaplavím i Křeslice.

Když přednáším svým studentům - jde vždy o špičkové manažery - vždy jim kladu na srdce několik zásad:

1. Žaloba je krajní možnost řešení sporu

2. Soudy v ČR jsou nevyzpytatelné

3. Žaloba se potáhne tak dlouho, že její výsledek ztratí nakonec význam

4. I ta nejhorší dohoda je lepší, než ten nejkrásnější spor

5. PŘESTO žaloba může být cílem (nikoliv cestou), pokud se ukáže, že čas pracuje proti žalovanému.

Díky těmto zásadám jsem sám osobně  vedl poslední spor někdy před deseti lety, protože se ukázalo, že návrh na mimosoudní narovnání při dobře připravené argumentaci obvykle druhou stranu přesvědčí, že je lepší dohoda, než soud.

A naším cílem, mj. i v křeslické kauze stožárů, není žádná likvidace tohoto zařízení, ale jejich úměrná velikost a 110 kV uloženo v zemních kabelech. A to je přijatelné a rozumné řešení. Za tímto účelem se snažíme, aby vedení Spolku za ochranu Křeslic mělo možnost jednat s funkcionáři MPO ČR, protože případný soudní spor o stožáry VN a VVN dokážeme natahovat klidně i na deset let a tak plán jejich výstavby, připravený již v roce 2001 (sic!), by mohl doznat bídné realizace 2032 a to ještě možná. A to už tam tito pánové dávno nebudou. (Při dnešních aférách STAN možná už ani za rok ne.) Ale my budeme v Křeslicích bydlet dál.

Zastávám názor, že politika zastupitelů MČ Křeslice za roky 2018 - 2022 se ani nepokoušela využít možností (nejen u stožárů VN a VVN), které právní řád nabízí, ale žádná zásadní jednání se k řadě problémů ani nekonala. Kdo jednal s investorem "Zelené Křeslice" když slibované stavby pro Křeslice nejsou nikde potvrzeny? Kdo jednal s hl. m. Prahou o centrálním náměstí v Křeslicích? Komu byly slíbeny údajné peníze na tzv. "malé" náměstí s parkem? Projednání EIA ke stožárům VN a VVN bylo ze strany Křeslic dokonce ignorováno, dotazy na MŽP ČR byly nulové, přezkum dosavadních kroků stavebníků byl zastupiteli ignorován atd. Změny v názorech u řady kauz pak nebyly u současných zastupitelů předmětem revokací rozhodnutí, ale místo toho se dělala politika kdesi za zády. Ale není možné na každý problém Křeslic zakládat spolky, které to budou řešit. To můžeme MČ Křeslice a její zastupitelstvo pak rovnou zrušit.

Proto tahle politika posledních let je nám všem k ničemu. Je hezké, že máme táboráčky a masopusty, ale pro Křeslice jsou tu na pořadu dne podstatně důležitější věci, než jen zábava našich dětí, byť si této, z rozpočtu Křeslic placené práce, velice vážíme.

Je proto na nás všech, zda bude pokračovat politika dosavadních zastupitelů, nebo ne. Ono naslibovat se toho dá hodně, ale slibů se v Křeslicích moc neplní, jak už mnoho let víme. Stejně tak se dá šířit, že hodláme MY ZA KŘESLICE v centru Křeslic vystavět kdejakou hrůzu za účelem osobního obohacení.

PROSÍM PROČTĚTE SI PEČLIVĚ NÁŠ PROGRAM!!

Kdo chce věřit zlu, ať si mu věří, ale nejenže nic takového neplánujeme, ale ani to věcně a právně není vůbec  možné. Kdo budete dne 21.6. na našem setkání přátel, uslyšíte argumentaci naživo.

Končím s tím, že v září se jistě budou kandidovat noví lidé, s novou erudicí a zkušenostmi a bude tedy na zvážení voličů v Křeslicích, zda zvolí pokračování dosavadního kurzu nebo změnu. Kdo je spokojen, bude jistě chtít, aby vše zůstalo při starém. Kdo není a nepůjde k volbám, nepochybně bude nespokojen dál, a kdo půjde k volbám má šanci zvolit změnu. Jsem názoru, že změna je v Křeslicích více než nutná. A jenom noví lidé ji mohou přinést.

Proto i moje jméno najdete na kandidátní listině MY ZA KŘESLICE spolu s dalšími, při jejichž volbě nemůžete, alespoň dle mého názoru, udělat chybu. Ostatně přesvědčit se můžete i na stránkách:

Hezký den přeji všem

Rudolf Mládek