Víte mnozí, co vše ex-starosta Zápotocký plánoval?

05.08.2022
Plán rozvoje pro dolní část Křeslic

O tom, že zesnulý starosta Antonín Zápotocký miloval Křeslice asi nikdo nepochybuje. Ale kdo by si myslel, že jeho rozhled byl omezen pouze na Centrální část Křeslic, tak by jej opravdu podcenil. Tato oblast byla jen  jednou z mnoha, o které se vedl plán, ale nikoliv první a poslední.

Obrázek první ukazuje část plánu dolních Křeslic a ten druhý tu horní část. Je až s podivem, s jakou zuřivostí tu někteří občané vedou debatu o tom, co bude stát na centrálním náměstí a vůbec se nezajímají, co vše tu mělo už dávno stát. (Mimochodem k tomu neuralgickému bodu hnutí nezávislých kandidátů MY ZA KŘESLICE plánuje anketu, protože ty "zaručené" informace, co kdo údajně chce zatím nikdo ničím neprokázal.)

Na co bychom ale neměli zapomínat, je to, že rozvoj vilové části Křeslic je pro nás rozhodně lepší než nějaké panelové či mnohapatrové vila-domy s extrémním nárůstem dopravy a i nárůstem jiných negativ. Snad by bylo dobré, aby se naši občané zajímali o Křeslice celkově a neupínali se jen k jedné části, jako by šlo o střed vesmíru a otázky života a smrti.

Líbí ser našim občanům původní Zápotockého plán? Ptal se občanů někdo, co si o tom myslí?

Bez veřejných transparentních soutěží obecně, se nic v Křeslicích už nepostaví. Odcházející radnice žádné informace v tomto směru neavizuje. Nová radnice bude tedy muset jinak komunikovat.

Pokud chcete změnu, musíte ji sami rozhodnout.

Plán rozvoje horní části Křeslic