Senátor Kos pátrá v „nižších“ patrech.

21.02.2022
Ilustrační foto

Zdá se, že slib senátora Ladislava Kose ze dne 7. února 2022, který dal prostřednictvím předsedy našemu Spolku za ochranu Křeslic, že projedná s ministrem MPO ČR panem Síkelou otázku Křeslických stožárů, tento úkon opravdu odložil až na jednání Senátu ČR, konaného dne v březnu 2022. Řízení na MPO ČR ve věci ČEPSa.s. a PRE distribuce a.s. bylo zahájeno již dne 27.12.2021, ale co naděláme. Musíme vyčkat.

Spolek za ochranu Křeslic po svém dotazu co je nového, obdržel od senátora Kose dopis, že stavební povolení pro ČEPS a.s. bylo uděleno už v roce 2005, jak tedy nyní všichni víme.

Senátor Kos bude brzy, jak doufáme, točit s Českou televizí a dalšími občany Křeslic spot o našem "stožárovém" problému. Budeme mu držet palce, protože každá pomoc je dobrá.

Na otázku: Proč předseda Spolku za ochranu Křeslic také nevystoupí ve spotu senátora Ladislava Kose pro Českou televizi, je odpověď jednoduchá. Spotu se podle dohody účastní zastupitel Křeslic, pan Halamka, jinak předseda Křeslického spolku, který celou akci "protestů" v roce 2021 odstartoval a vedle něj i další občané Křeslic. Účast dalších osob by byla už nadbytečná. Na spot jsme samozřejmě všichni zvědaví a doufáme, že se problém obřích stožárů dostane takto k širší veřejnosti.