Senátor Kos navštívil ministryni životního prostředí

01.04.2022

Alespoň tuto informaci jsme obdrželi, s tím, že dosluhující senátor Kos byl prý neúspěšný. Co projednával, jaké argumenty použil, to nevíme. S námi, tedy se Spolkem za ochranu Křeslic se před touto schůzkou vůbec nebavil. Poněkud překvapivé jednání politika. Doufejme, že úřad senátora za naši oblast bude v budoucnu zastávat někdo odpovědnější a méně vůči našemu spolku povýšenecký.

Stejně tak se nebude konat avizovaná  schůzka se zástupcem PRE distribuce a.s., kterou Kos odvolal s ohledem na jakousi vzniklou situaci. Nebudeme pátrat, co tím myslí, je lhostejné, jak ta výmluva zní. Bylo by zajímavé slyšet člověka, jak nám vykládá, že aby si zajistil své tučné prémie musí nejprve poničit naše životní prostředí a hodnotově zdevastovat naše nemovitosti.

Jak nám sdělil zastupitel Halamka, prosazuje se údajně pokračování spolupráce s advokátem Bernardem, který se prý ve věci vyzná. Jenomže to je tvrzení bez toho, že by někdo byl schopen doložit doslova kus papíru jeho pozitivní práce z posledních let. Tomu tedy už vůbec nerozumíme, ale možná nemáme důležité informace, které jiní mají. Advokáta Bernarda jsme se zeptali dopisem na jeho působení, nenamáhal se nám vůbec odpovědět, další legitimní otázky mu položil náš člen a zároveň zastupitel, pan Mokoš, a odpověď advokáta raději nebudeme komentovat, protože to bylo téměř nestoudné.

On ten stav v Křeslicích není až tak náhodný. A pokud se zásadně nezmění složení současných zastupitelů bude to nikoliv stejné, ale jenom horší.

Ani jedna ze zpráv nevzbuzuje optimismus a jen se potvrzuje, že vyvolanému útoku na Křeslice, a to úmyslně tu různými stavebníky, tu dalšími, nejenže nikdo nebránil, ale ještě to tu vypadá na podivné přisluhovače.

A tak zatímco Kaufland už bude brzy otvírat,  jakási "výpadovka" z dálnice kolem Křeslic se už zase maluje a plánuje, tak i ty stožáry VN a VVN s přispěním kdejakého chytrolína jsou také stále na pořadu dne. Bude potřeba mnoha nápravných kroků a žádný spolek to sám nevyřeší. Hodně je ale možné napravit volbou v podzimních volbách.