První měsíc prázdnin je skoro za námi a novinky jsou tu

27.07.2022

Jak mnozí už vědí, v Křeslicích se nám ve volbách asi utkají "tři týmy" a možná, že ještě není konec.

Skupina údajně kolem bývalého starosty Trefného jde znovu zkusit štěstí a pod vlajkou ODS (Občanské demokratické strany) a názvem Společně pro Křeslice bude usilovat o hlasy křeslických občanů. Jistě si mnozí pamatují vystoupení paní Ing. Smutné na setkání dne 21.6. 2022, kde bez uzardění prohlašovala lži o programu MY za Křeslice (Martin Jelínek ji z této lži na místě usvědčil), jistě si mnozí pamatují, jak jiná členka této "party" prohlašovala na zastupitelstvu MČ Křeslice, že "co se to těm v Mátové nelíbí, místo dvou stožárů budou mít jeden, ještě by nám měli být vděční". Nepochybně vděčnost mohou ve volbách projevit mnozí. Dovolíme si ale vyslovit pochybnost, že to budou zrovínka občané z Mátové ulice. Umět se skrýt za placku politické formace dokáže každý, ono obejít desítky až stovky občanů je o něčem jiném. Ale volební systém tento způsob akceptuje a tak tito kandidáti místo aby kandidovali za ODS (to by asi bylo férové) si jako vrány nalepí peříčka barevných papoušků a kandidují takto. Uvidíme, kdo to bude.

Dalším týmem je Okolo Křeslic se známou kandidátkou a již i zveřejněným programem. Leč také s podílem na dosavadní práci na MČ Křeslice a byla to opět nechvalně proslulá paní Ing. Smutná, která dne 21.6.2022 veřejně obvinila tuto skupinu zastupitelů, že u ní se my občané Křeslic máme ptát, proč je propadlé územní rozhodnutí na Centrální část Křeslic (od ledna 2020) a proč nebylo požádáno o nové. Další vysvětlení ale odmítla podat, a je tedy na zastupitelích za Okolo Křeslice, jak se s touto informací a téměř obviněním vypořádají.

Posledním týmem a nováčkem je My za Křeslice, ve kterém kandidují i členové spolku Za ochranu Křeslic. To má sice výhodu, že tento tým nenese zatím žádný negativní podíl na dosavadním řízení MČ Křeslice, ale má také nevýhodu, že kandidáti tohoto sdružení nezávislých kandidátů nejsou příliš známí.

Voliči v Křeslicích, pokud k volbám půjdou mají tedy na výběr ze tří subjektů.

Kdo nebyl spokojen, kdo naopak byl a kdo je nově naším sousedem má však před sebou stejný problém: Zorientovat se kdo je kdo, vypořádat se s neuvěřitelnou mírou pomluv, které Křeslicemi kolují, zjistit si, kdo, a co kde v poslední době a letech dělal a jakou sám má vlastně představu o tom, jak by místo, kde žije, mělo v budoucnu vypadat. A kdo tedy by měl na zastupitelstvu MČ Křeslice činit kroky k takové budoucnosti.

Jedno je ale dnes jisté: Předvolební kampaň teprve vypukne.

Vyčkáme, zda všechny podané žádosti kandidujících týmů budou v zákonné lhůtě zaregistrovány.