Proč je křeslická kandidatura pod politickým pláštíkem v zásadě ubohým trikem

02.08.2022

Nikdo nemá v Křeslicích nic proti politickým stranám. Jsou základem demokracie. Proto se v České republice vytvářejí místní politické organizace, kde jejich členové pracují a šíří myšlenky a cíle jejich  formace. Představují i vzájemně politikou konkurenci a při dobrém obsazení i politickou kulturu.

Lze ocenit odvahu lidí, kteří se k takové dobrovolné práci uvážou. Námitka, že se jim v případě úspěchu dobrovolnost vyplatí je sice možná, ale platí jen omezeně. Politický úspěch není na věky a do důchodu se s ním počítat nedá.

Mimořádně morálně výstražné je to, když skupinka osob, která by zřejmě měla problém získat důvěru občanů při sběru petičních podpisů, si vymyslí trik a využije právního stavu k tomu aby kandidovala pod pláštíkem politické strany, jakoby společně.

Amorálnost tohoto právního stavu spočívá v tom, že takto lze mezi občany i sousedy kandidovat pod líbivým názvem de facto po záštitou jakékoliv strany. Komunistické, extrémní, prostě jakékoliv, protože volební název takové skupiny neodráží politickou formaci, ale jen fíkový list pokrytectví. A přiznejme jde i o dílčí urážku inteligence ostatních občanů, kteří vědí, že kandidáti ve vybrané politické straně nepůsobili a žádnou politickou práci za tuto stranu v místě voleb neprováděli.

Kandidovat s ODS pod názvem Společně pro Křeslice, jak se mezi lidmi povídá,  je nejen podivná reklama, ale je to především šaráda na voliče. Aktéři Společně pro Křeslice se navenek tváří, že jsou ti praví, a proto je ODS v těchto volbách spojením podpořila. Kdo skutečně jsou, se zatím vůbec neví, byť kandidátky se odevzdávaly do 18.7.2022. Webové stránky nevidíme, program neznáme, všichni jsou v utajení..

V politice se ale nemůžete ohánět "jen" zákony.

Politika je o slušnosti, morálce a důvěře. A když není, pak vidíte jak špatně to vypadá a dopadá.

Pokud by výše uvedené tři atributy neplatily, by pak politika představovala pouhé soukromé podnikání. Kdo chce v Křeslicích pokračování politiky střetů, schválností či "zlatokopů", názor, že politika je o slušnosti, morálce a důvěře odmítne. Kdo chce změnu, odmítne naopak každý volební trik, jakkoliv je právně možný.

Názory našich členů - kandidátů - naleznete zde: https://www.my-za-kreslice.cz/o-nas2/