POZOR na Pražskou plynárenskou a.s.  – zaznamenali jsme pokus o podvod

26.08.2022

Tentokráte jde politiku, kterou skutečně lze zařadit do kategorie pokusů o podvod. Majitelka řadového domu na Praze 15 dostala od Pražské plynárenské dopis, že jí skončí v říjnu 2022 smlouva a její roční spotřeba za 30 tis. korun se bude zálohově zvyšovat a očekává se nárůst na 120 tis. korun ročně. Tomu odpovídal i přiložený požadavek na měsíční zálohy.

Jenomže vše to byla lež a de facto pokus o podvod.

Majitelka domu má totiž ještě dva roky platnou smlouvu. A tak se telefonicky snažila dopátrat, kdo ji nový výměr zaslal, co ho k tom u vedlo, a co tím sledoval. Po několika dnech telefonování a urgencí se zástupci Pražskou plynárenské vyjádřili, že šlo o omyl a že přiložený návrh povinných záloh neoplatí. (Pozn. Víme o jakou konkrétní majitelku jde a hovořili jsme s ní.)

Omyl? Za 120 tisíc korun? Tomu těžko někdo uvěří...

Že se z růstu energií stala zlodějská džungle je už jasné i babičce v Dolní Horní.

Že vláda a zde v tomto uvedeném případě Hl.m.Praha, (které je 100% rozhodujícím akcionářem Pražská plynárenská Holding a.s., a která vlastní Pražskou plynárenskou a.s.) se o nic nestará je nabíledni. Možným podvodům se tak vytváří lákavé podmínky. Už to ani nepřekvapuje.

Občané Křeslic mají své zkušenosti s dceřinou společností PRE a,s, a to PRE distribuce a.s. , také s rozhodujícím akcionářským vlivem Hl.m.Prahy a je to bída, kam jen oko dohlédne.

Pro občany z toho vyplývá:

PEČLIVĚ KONTROLUJTE, CO VÁM DNES KDO POSÍLÁ.

Česká republika začíná být v právním rozvalu a je to už evidentní. Nenechte se ošidit mazanými manažery, kteří po špatném řízení a hospodaření se nyní snaží zachránit svou pracovní kůži na Váš účet. Znovu musíme opakovat to, co zde říkáme na těchto stránkách už od prosince 2021:

KDYŽ SE NEBUDETE STARAT O TO, CO SE DĚJE KOLEM VÁS, NAKONEC NA TO DOPLATÍTE JAKO PRVNÍ.

Doplnění: Posílání záloh je v podstatě bezúročné (v neprospěch plátce) úvěrování dodavatelů, kteří zálohy stanovují nikoliv jako výsledek dohody, ale jako jednostranné ultimátum s tím, že "vědí" rok předem, jakou plátce bude mít spotřebu. To pokládáme z principu za nehorázný přístup.