Paneláky pro nepřizpůsobivé na Náměstí v Křeslicích

02.05.2022

Zděšení se šíří raketově. Nový starosta Křeslic prý postaví paneláky a ještě na tom vydělá majlant. Takové je třeba nevolit. Občané se již houfují, kdo si první lehne před buldozer. Padají slova o možnosti překopat kabely, aby nefungovaly stavařům jejich stroje, dobrovolníci staví rušičku, aby mobilní signál byl blokován a výstavba paneláků byla pozdržena. V restauraci u 2 panikářů probíhají vzrušení diskuze, co to ten starosta tropí.

Autor: Dokonalá Kachna

.................................

Výstavba čehokoliv jen tak mírnix týrnix nějakým starostou Křeslic na tzv. Náměstí by nepochybně byla stavbou nedovolenou, protože Křeslice nemají stavební úřad, který by k takové výstavbě dal souhlas. A černé stavby se dnes (konečně) už bourají a nový stavební zákon je v tomto také striktní.

Potenciální Starosta ani žádné obecní Křeslice nevlastní žádné pozemky na Náměstí, takže by došlo k poškození cizích práv (zde hl.m.Prahy) s příslušným trestním stíháním a vymáháním škody.

Starostou podle Dokonalé Kachny Křeslic by se musel stát někdo de facto nesvéprávný a hodně bohatý, aby na ten panelák měl financování, protože na černé stavby banky úvěry neposkytují.

Spolek za ochranu Křeslic nemá v rejstříku zájmů jen nějaké ty sloupy VN a VVN, ale zdá se, že s blížícími se volbami bude nutné chránit i zdravý rozum a právní stát. Protože Dokonalá Kachna po Křeslicích běhá jako rozumu zbavená a už se to doneslo i k nám.

Takže neklesejme na mysli a nenechme se zlákat na "Vrtěti psem", co tu v minulosti mnozí předváděli, aby odvedli pozornost od skutečných témat a problémů. A potichounku tu kuli za našimi zády Kauflandy, stožáry, důchoďáky a jiné.

Dvacet let tu Dokonalé Kachny živí diskuzí o náměstí a dvacet let je tato diskuze prázdná a nic neřešící. A dvacet let tu Dokonalé Kachny tlachají, co vše se tu postaví. Dnes vznosné Náměstí, zítra Vodní park, pozítří Cinemacity? Asi až řádně naprší a řádně uschne, ale k tomu ani za 20 let nedošlo. A pokud se do Křeslic nevrátí zdravý rozum ani nedoje. S rozpočtem 10 mil./rok. kdy mzdy stojí cca 6 a školčička 4 nikdo nic nenaplánuje. Zásadní rozvojové peníze v Křeslicích prostě a jednoduše nejsou.

Proto tu také v Křeslicích téměř nic nemáme a vybavením městské části vypadáme jako vesnice z padesátých let.

Chcete, aby takhle Křeslice fungovaly dál?