Návrh setkání: Informace pro členy a naše občany

22.03.2022

Vážení,

V pátek 18.3.2022 jsem navštívil PRE distribuce a.s. ve věci vedení VN v oblasti Újezd - Křeslice. Jednal jsem s Mgr. Pavlem Dražilem, místopředsedou představenstva.

Jednání potvrdilo známé skutečnosti - zafixování trasy v ZÚR, podání dokumentace na SÚ MPO, o podzemním vedení 110kV z technických i ekonomických důvodů dle vyjádření Mgr.Dražila nelze ani uvažovat.

Takže jediným novým výsledkem jednání byl příslib Mgr. Dražila, že se by se společně se zástupcem ČEPS účastnil na veřejném jednání o VVN v Křeslicích.

Zvažte tuto možnost. Můj názor je ten, že komunikace občanů s investorem je důležitá. Pokud bude z Vaší strany zájem, rád takové setkání zprostředkuji.

S pozdravem

Ing. Ladislav Kos

senátor

Dobrý den pane senátore,

myslím, že je určitě dobrý nápad situaci kolem výstavby komunikovat s občany Křeslic.

Vím, že by šlo o informativní schůzku, ale třeba by zde vznikla ještě nějaká myšlenka, která by stavbu pro občany udělala "více přijatelnou".

Jakmile bude znám termín schůzky, dejte mi ho prosím vědět. Budu informovat sousedy z Křeslic.

Děkuji,

úspěšný týden.

Jan Halamka,

Křeslický spolek

K tomu dodáváme:

Podle našeho názoru je diskuze s někým, kdo tvrdí, že cit: "o podzemním vedení 110kV z technických i ekonomických důvodů nelze ani uvažovat" zcela zbytečná. My naopak se ptáme, proč o této variantě nebylo "ani uvažováno", když je to jediná správná. A ekonomické argumenty jsou směšné. Proto je ČEPS a.s. ovládán státem, aby zisk nebyl jeho jedinou prioritou, to by si ty stožáry jinak klidně stavěl třeba i na Václavském náměstí. A tady ČEPS a.s. dělá pro PRE distribuce a.s.  řečeno slovy politika: užitečného idiota.

Pan Kos nám slíbil jednání s ministrem, to se, jak se ukazuje, asi nestane. Ani nás to nepřekvapuje. On pan Kos na nás od začátku působí spíše jako advokát obou stavebníků. To, že představitel PRE distribuce a.s. hájí svůj dosavadní postup, není překvapující.

Kdo se debaty bude chtít účastnit, je to jeho volba, za výbor spolku přejeme všem dobré nervy na této naprosto marné "debatě".