Kdy skončí na zastupitelstvu MČ Křeslice dezinformace?

28.04.2022

Jak nám hlásí naše zdroje, jedna ze členek zastupitelstva v roli nevyžádaného advokáta PRE distribuce a.s. údajně prohlásila, že by občané horních Křeslic měli být rádi, že místo dvojstožárového vedení (jednou ČEPS a.s. a jednou PRE distribuce a.s.) tam budou jenom  jedny stožáry. Ale obludné dodáváme my.

Dezinformace spočívá v tom, že tato dvojvarianta byla ještě v roce 2015 možná. Možná se někomu zdálo, že místo dvou soustav by jedna, byt extrémně vysoká, by mohla být  lepším řešením.

Jenomže od roku 2016 platí Pražské stavební předpisy a ty v zastavěném území vyžadují, aby vedení 110 KV PRE distribuce a.s. bylo uloženo v zemi, nebo aby stavebník měl pro venkovní vedení výjimku. Takže dvojstožárové vedení by už těžko mohlo být variantou, a to by se na zastupitelstvu v roce 2022 mělo vědět, ne? Přece tyto předpisy platí šest let!

Na otázku, zda tedy PRE distribuce a.s. má výjimku odpovídáme: Ano, má. Jenomže my se domníváme, že je vydána nezákonně, tedy je neplatná. Zda se náš názor potvrdí, to ukáže až další vyšetřování. Jedno ale dnes už víme jistě: Proudy dezinformací z MČ Křeslic musíme stále vyvracet. Že bychom ale tohle pokládali za ideální činnost spolku, to rozhodně ne.

Tak snad nové zastupitelstvo po zářijových volbách bude fungovat jinak. Doufáme.