Licoměrnost –  politika, kterou nechceme

17.09.2022

Licoměrný člověk je pokrytecký, neupřímný, falešný a lživý. Bývá mistrem přetvářky. Je mu vlastní obojakost a rozpor mezi skutečnými a předstíranými cíli a hodnotami. Je mazaný a vypočítavý.

Přesně takový člověk Vám hodí do schránky leták k volbám a slíbí Hory a doly. Ano, politika je i o slibech. Někdy je taková politika a  její falešná až nesmyslná kampaň podporovaná užitečnými idioty, kterým je vše lhostejné, nebo se jednoduše nudí.

Když se podíváme na domácí píseček, do Křeslic, licoměrnost jsme viděli na křeslické radnici v posledních letech dost často. Hlasování jednou tam, podruhé přesně opačné. Vše jenom s cílem získat výhody a vypočítavě působit na voliče. Když u jiných nepomohla škodlivá aktivita, nastoupila naprostá lhostejnost a hraní si na "mrtvého brouka". To byla také jedna z taktik, která byla v případě stožárů VN a VVN  přímo ukázková.

Nyní tito lidé házejí letáky, či dávají jiné nabídky jako kdyby u ničeho nebyli. Snad za veselé můžeme pokládat, jak se vzájemně obviňují.

Proč alespoň zlomek dnešních slibů tito "politici"  nerealizovali?

Je na voličích, co si zvolí. Kdo volí špatně, jenom špatných výsledků se dočká. Námitka, že noví kandidující zájemci nezaručují správnou cestu je možné přijmout. Jistěže jde o riziko. Vždy.

Všichni občané Křeslic mají na výběr: "Osvědčené jistoty" s jejich výsledky, anebo riziko neznámých tváří. O "osvědčených jistotách" si ale troufneme napsat předem: "To Vás milí voliči přijde opět draho". Námitku druhou, že s novými tvářemi se nevylučuje stejně špatný výsledek jako s "osvědčenými jistotami" lze opět přijmout.

Ale je snad nad slunce jasné, že v prvním případě jde o jistotu, v druhém o naději. O jejím umírání se toho také napsalo dost, ale bez naděje snad nemá ani cenu k těm volbám potom chodit, ne?

Víte kdo kandiduje? MY ZA KŘESLICE najdete zde: