Kordová Marvanová: Obyvatelé Křeslic mají právo ve svých domcích spokojeně bydlet

22.08.2022
Hana Kordová - Marvanová v Křeslicích

Po třech měsících jsem znovu navštívila nespokojené obyvatele Křeslic, kteří protestují proti výstavbě obřích sloupů vysokého elektrického napětí těsně u jejich domů. Obávají se zdravotních rizik a vůbec nechápou, proč s nimi nikdo z ČEPS a PRE, které hodlají vybudovat sloupy ve výšce Petřínské rozhledny, dosud nejednal.

Slíbila jsem se jich zastat. Proto jsem vyvolala jednání na Magistrátu a jednala jsem i s Ministerstvem průmyslu a obchodu, které vede územní a stavební řízení.

Chci prosadit, aby se Praha proti této necitlivé a rizikové výstavbě postavila a s občany Křeslic bylo konečně vše projednáno a nalezeno řešení, které jejich bydlení neohrozí a nezhorší.

Lidé dokonce zorganizovali petici, se kterou se budou obracet na Magistrát.

Obyvatelům Křeslic pomáhám, aby nebylo ohroženo jejich klidné bydlení v této krásné části Prahy. Přímo na místě v Křeslicích jsem totiž viděla stožáry vysokého napětí hned vedle rodinných domků. Jejich zvýšení téměř na dvojnásobek je neuvěřitelně bezohledné jak vůči lidem, tak vůči přírodě.

Udělám vše pro to, aby se výstavbě těchto obřích stožárů, které by měly být vysoké jako Petřínská rozhledna, zabránilo. Držte nám palce.

-----------------------------------

PS. Po našem článku na adresu radního pana Chabra dostáváme info, že věci jsou jinak, že nepodporuje výstavbu VN a VVN na obludných stožárech  v Křeslicích a brzy se prý se o tomto brzy přesvědčíme. Vyčkáme vývoje.

Vyšlo na Parlamentních listech zde: https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Kordova-Marvanova-STAN-Obyvatele-Kreslic-maji-pravo-ve-svych-domcich-spokojene-bydlet-711517