KLÁRA VOTAVOVÁ a dále Rudolf Mládek: Praha je centrem postkomunismu, u volebních uren uctívá minulost

15.09.2022

TAK píše autorka (1)  a já k tomu dodávám:

Kde jinde je to lépe vidět, než v Křeslicích. Pokud pohlédneme na některé zastupitele dříve i dnes, vidíme jak myslí, jak se rozhodují, jak hovoří s arogancí a povýšeností s občany. "My to tu řídíme!" říká jeden z dnešních zastupitelů, stejně jako směšný hrdina seriálu Okres na severu. Tito lidé s KSČ asi nemají nic společného, asi ani nebyli v ní, ale její politiku mají pod kůží. (2)

Nepřijímají žádnou kritiku (jako to dělali komunisté), vymlouvají se na druhé (jako to dělali komunisté) a když jim položíte, s jakými politiky jednali v Praze lžou v přímém přenosu. O údajných jednání prý nedělali zápisy, ač s v mnoha případech se jedná o stamiliónové projekty (SMUTNÁ A PFEIFFEROVÁ VEŘEJNĚ dne 9.9. 2022) a výčet by mohl pokračovat.

Kdyby voliči Křeslic nebyly takoví uctívači dob minula, dávno by se situace musela změnit. Ale díváme se tu desetiletí na stejné tváře a nově příchozí OKOLO KŘESLIC měnili své kandidáty jako ponožky, až zbyli jako kůl v plotě. A bilanci svých úspěchů postavili na práci Křeslického spolku. Hodně málo.

Když vidíme morálku a aroganci těchto lidí (za chyby vůči občanům se "samozřejmě" odmítají omluvit), pak se nedivme, že vrcholoví politici s nimi nechtějí jednat a nechtějí je podporovat dotacemi. Křeslice dnes mají pověst obce s poškozenou integritou. Jsou pro politiky i novináře nedůvěryhodné. (A kdyby se Tomáš Párys, udřel k smrti, tak tento pohled nezmění).

Voliči v roce 2022 to mohou změnit, pokud nepodlehnou propagandě lží, propagandě arogance odcházejících zastupitelů a propagandě slibovaného "zlatého telete", které ale nedůvěryhodná městská část Křeslice ani nezahlédne, protože Praha takovým peníze nedává. A dávat nebude.

O tom všem letošní volby v Křeslicích jsou.

PS: A bylo by velkým omylem se domnívat, že odkrytá pochybení, zneužití a jiné kauzy s volbami končí. Nekončí a vůbec to na občanech Křeslic nezávisí.

(1)Zdroj: https://nazory.aktualne.cz/komentare/praha-je-centrem-postkomunismu-ve-volbach-uctiva-minulost/r~dcfccbcc32da11eda25a0cc47ab5f122/

(2)  Komické, když se podíváme kolik bývalých členů KSČ jsou úspěšní podnikatelé.