Jak MČ Křeslice utratí peníze z Kauflandu? Pro nedělní pobavení občanů...

20.02.2022

Bylo, nebylo.... začínají pohádky a podobná zaznívá i v korespondenci zastupitelů z MČ Křeslice, která mnohým občanům přichází do jejich e-mailových schránek. Tam kdesi na MČ Křeslice se totiž plánuje utrácení peněz od společnosti Kaufland, které se po této obchodní společnosti budou vyžadovat jako kompenzace, které obce dotčené výstavbou obchodního domu Kaufland (mimo samotných Křeslice) již obdržely. Poněkud asi uniká, že právní nárok zde není a žádné kompenzace Kaufland dávat nemusí. A ačkoliv je kasa MČ zatím prázdná, již se probírá, za co se peníze utratí.

Zprávy dorazily i do našeho Spolku za ochranu Křeslic, a co se bude stavět nebo nebude stavět, na tzv. Křeslickém náměstí, se dotýká i našich členů. Zatím se ovšem porcuje medvěd, kterého nikdo nejenže ani neulovil, ale ani nezahlédl. Rozhodně se náměstí za kaflandské peníze nepostaví.

O stavbě tzv. náměstí se hovoří dvě desítky let a je to naprosté mlácení prázdné slámy. Nikoliv proto, že výstavba na vybraném místě byla chybná či jinak nevhodná, ale protože pro občany Křeslic ani pro případné developery, tzv. Vítězné návrhy toho mnoho nepřináší. Stejně jako křesličtí občané nepotřebují novou pompézní radnici, stejně tak ji nezaplatí žádný stavitel. Stejně tak nepotřebují Pražané byty s výrobní cenou, na kterou žádná banka nedá úvěr. Šidítko plánované výstavby tzv. náměstí v Křeslicích a její "velkolepost" není v zásadě ničím jiným než nesmyslem až téměř podvodem.

Slibem nezarmoutíš a když vrchnost slibuje kožichy, tak už slib hřeje, že? Naivky a milovníky utopií možná ano, ale reálně uvažující občané vyjadřují oprávněnou skepsi. A mezi ty poslední jmenované vedení našeho spolku zcela jistě patří.

rm