Dobrý den vážení spolučlenové spolku

19.09.2022

Bydlím v Křeslicích daleko od stožárů, nevidím na ně a neuvidím na ně. Přesto jsem vstoupila do tohoto Spolku, a to z důvodu, abych podpořila jiné obyvatele Křeslic v jejich boji proti v situaci se stožáry a to aspoň svým členstvím a finančním příspěvkem, víc jsem asi udělat ze své pozice nemohla.

Na rozdíl od Rudolfa Mládka, který mohl a odvedl pro nás všechny ve věci stožárů opravdu velmi nadstandardní práci. Možná mu někdo osobně poděkoval, ale veřejně se dočkal spíše lynče. Nebudu a nechci zde prosím komentovat zcela účelový, nepravdivý otevřený dopis pana Halamky a obdobný dopis pana Janouška, o tom můj článek zde není. Chtěla bych jenom říct, že ač si můžeme myslet o panu Mládkovi cokoli, jeho aktivní přístup, v nemalé míře i jeho rozhodnost, právní odbornost a sebevědomost byla ve věci stožárů zcela zásadní. Bez tohoto přístupu by radní Prahy do Křeslic nikdy nepřijeli.

Velmi bych si přála, abychom si uvědomili, že na radnici si nevolíme kamarády, se kterými ve všem souzníme a chodíme na pivo. Ty máme v osobním životě. Na radnici by měli být lidé, kteří umí spolupracovat na profesionální úrovni, kteří umí být nezaujatí a objektivní a budou přínosem pro celou obec, pro nás všechny. Vést radnici je zajisté mnohem složitější, než vést zájmový spolek.

Pan Mládek by se nám, jako obci, na radnici ve funkci starosty právě se všemi svými výraznými vlastnostmi a odborností hodil. Na radnici bude jako jeden za zastupitelů, kteří se musí vzájemně dohodnout a jako starosta bez mandátu zastupitelů nemůže vystupovat. Takže obavy, že bude dělat něco, s čím by zastupitelstvo nesouhlasilo nebo nebylo předem informováno, nejsou na místě.

Měli bychom využít ochoty pana Mládka pracovat pro Křeslice. Z mé osobní zkušenosti v předvolebním čase, kdy jsem byla s panem Mládkem poměrně často v osobním kontaktu, mohu zcela vážně říct, že umí být demokratický, umí přijmout cizí názor, i když rád velí, umí i spolupracovat. Ale co je zcela zásadní, umí být čitelný, pro ty kdo umí číst a nenechají se odradit jeho specifickým projevem. Pro mě osobně je furt lepší, než milá, děkující, ale falešná, neupřímná a pomlouvající zákeřná figurka. Tolik k panu Mládkovi, kterému tímto děkuju za práci pro Křeslice.

Lenka Kubánková, členka Spolku za ochranu Křeslic a kandidát za MY ZA KŘESLICE.