Co bude s „panelkou“? Stane se další průjezdnou komunikací?

16.02.2022

Případná změna významu komunikace v ulici K Čestlicům - tzv. "panelka" se často zmiňuje v souvislosti s novou výstavbou, která by měla v Křeslicích údajně vypuknout. Pomohla by při dopravní obsluze nových domů a také Kauflandu, který se v Křeslicích brzy dokončí.

Pravděpodobnost, že by se změnila v žádanou cyklostezku, jak by si mnozí přáli, se proto jeví spíše nízká, než vysoká. Pravdou je, že proud aut valící se do centra Křeslic není lákavá představa, ale navazuje údajně i na projekt výstavby nové radnice a domů v centrální části Křeslic, kde je nyní jakýsi brownfield. Nic z toho ale úředně potvrzeno není, zatím se jen povídá. Ale pro případné developery by tato komunikace byla efektivní a nárůst vozidel je to poslední, co je zajímá. Opačně přiznejme, že noví vlastníci nemovitosti na centrálním náměstí Křeslic by si novou komunikaci, která by "panelku" nahradila, jistě pochvalovali.

Délka budoucí komunikace na "panelce" je příhodná, pouhé 2km od centra Křeslic k čerpací stanici "T a M" a hned na dálnici. Žádné problémové projíždění přes Pitkovice, kde je to čím dál horší. Majitelé nových bytů a kanceláří nepochybně rádi pojedou "novou panelkou".

MČ Křeslice bez aktivního přístupu ničemu nezabrání. Vlastnické právo totiž má hl.m.Praha, Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových a Výzkumný ústav S.T. (dendrologická zahrada, která posvětila výstavbu Kauflandu).

Budoucnost pro Křeslice? Po Kauflandu tu budou brzy stát stožáry VVN, ulicí Ke Štítu se možná povalí stovky automobilů na Petrovice a Měcholupy a "panelkou se mohou prohánět další auta z centrálního náměstí Křeslic.

Jak by řekl klasik : Co jste si občané zvolili, to máte!

rm