ČEPS také viděl film „Vrtěti psem“.

24.02.2022

"Temná budoucnost české energetiky": Hrozí nám závislost na dovozu i hodiny bez proudu, varuje ČEPS (1) ve veřejné studii a jeden se musí ptát, když nám hrozí ta závislost, proč 8% energie vyvážíme, proč pro tento vývoz a transfery budujeme v Křeslicích obludné stožáry a zda by se na loukách okolo Prahy neměly stavět další jaderné elektrárny, protože když už má pražské čtvrtě zohyzdit výstavba extrémních nechutných stožárů, tak chladící věže JE s hezkou grafitovou výzdobou by se asi také mohly podle ČEPS dobře vyjímat v blízkosti Jižního města nebo Suchdola. On "státní odborník" asi ví nejlépe, co občané potřebují. PŘEHNANÉ? Myslíte? Kdyby někdo před pěti lety řekl, že ty nesmyslné stožáry do Křeslic jsou přehnané, každý by kýval hlavou na znamení souhlasu. A přesto je tu úkorná snaha je postavit.

Kauza stožárů v Křeslicích začíná pronikat do pražského ale i celostátního politického podvědomí a ČEPS rozehrál své "vrtěti psem". Nejlépe se odvrací strašákem a hrůzou v podobě Blackoutu, protože hrůza, že zhasne TV je pro konzumenta tak nepřijatelná, že klidně schválí stožár i na Václavském náměstí (kde samozřejmě nebydlí), aby měl to "své" zajištěné a doplní to nějakým oduševnělým výrokem, že mít elektrický proud do TV je "lidské právo". S tímto konzumentem a jeho vyděšeným politikem zřejmě ČEPS počítá a počítá i s tím, že si ty stožáry v Křeslicích a Újezdě postaví, kdy čert na kobyle jezdil. Podobné smýšlení měli v každé totalitě obdobní "odborníci".

To, co křeslický test výstavby stožárů dnes představuje je v podstatě jednoduché: Jsme nebo nejsme právní stát? Protože nikdo nikde neschválil zákon o tom, že si ČEPS může stavět kdekoliv cokoliv. A o tom ty stožáry v Křeslicích jsou.

rm

(1)https://www.info.cz/zpravodajstvi/cesko/temna-budoucnost-ceske-energetiky-hrozi-nam-zavislost-na-dovozu-i-hodiny-bez-proudu-varuje-ceps