Ani po 23 letech nebude mít Praha nový územní plán. Není divu… když úředníci rozhodují za občany

30.08.2022

"Rok 2023, který byl už několikátým termínem pro vstup připravovaného Metropolitního plánu v platnost, se po zaslání tisíců připomínek k návrhu tohoto klíčového dokumentu stává opět nereálným. V rámci takzvaného veřejného projednání se do konce letošního června ozvalo s výhradami dohromady ještě více občanů, městských částí či organizací než v prvním kole připomínkování v roce 2018. Vypořádání připomínek tehdy zabralo čtyři roky." (1)

Stačí se podívat na to, jak připomínkovalo současné zastupitelstvo (a správně) MČ Křeslice tento plán. Především se ptalo, proč je okolním MČ povolen rozvoj, ale právě Křeslicím nikoliv. Tím se nemyslí nějaká dramatická výstavba, nedej Bože nějakých paneláků či villa-domů, ale ten, který už před dvaceti lety byl poměrně citlivě a vhodně v Křeslicích vytvořen.

Protože úředník, který zde ani nebydlí, ví všechno lépe? A na to přišel kdo? Stačí se podívat, jak český úředník staví české dálnice nebo vysokorychlostní tratě... větší neschopnost snad nikde v EU nenajdete.

Nové zastupitelstvo (doufejme) vzešlé z voleb 2022 naváže na práci minulou (žádné korouhvičkové obraty!!) a bude prosazovat změny v Metropolitním plánu ve prospěch Křeslic. Paneláky nechceme, ale stát se skanzenem zapomnění také ne. Takového vývoje by totiž v krátké době mohl někdo kapitálově silný snadno využít. Stačí se podívat na kauzy Zelené Křeslice nebo stožáry VN a VVN.

Kandidáti MY ZA KŘESLICE se ke všem těmto otázkám vyjadřují:

(1) ZDROJ: https://www.e15.cz/byznys/reality-a-stavebnictvi/metropolitni-plan-vazne-jeho-schvaleni-oddaluji-dalsi-tisicovky-pripominek-1392597